4 tipy, jak si zlepšit náladu: Vyzkoušejte probiotika

O špatnou náladu spousta lidí nestojí. I tak se s ní ale musíme potýkat prakticky každý den. Jelikož by byla ale škoda prožít život v šedavém oparu, kdy nás prakticky nic netěší, podíváme se na pár tipů a triků, které mohou vaši náladu o všedních dnech dost významně pozvednout.

Lidská nálada se neustále mění. Je to normální a žádoucí. I tak ale můžeme být od přírody spíše zádumčiví a pesimističtí. Případně nám naši dobrou náladu něco pokazí, a tím pádem nám to zničí celý den.

Jelikož je to stresující jak pro nás, tak pro naše okolí (které vážně nechce pořád dokola poslouchat, co se pokazilo, a jak život není fér), níže se podíváme na několik tipů, které by vám mohly ve vypjaté chvíli snadno pomoci.

Procházka

Ať už vás přemáhá smutek, nebo se poddáváte vzteku, skoro vždycky to vyřeší přiměřeně dlouhá procházka. Můžete jít do lesa, do parku nebo kamkoliv jinam, kam vás to v dané chvíli táhne. (Cestou si navíc můžete koupit do kelímku dobrou kávu, nebo zmrzlinu.) Kromě toho, že pohyb aktivuje endorfiny, získáte příležitost pozorovat okolní svět, více se nad svým životem zamyslet a po nějaké chvíli i vypnout.

jak si zlepšit náladu

Třídění věcí

Někdy má na naši duševní pohodu negativní vliv prostředí, ve kterém se pravidelně pohybujeme. Jedním z hříchů, který je vlastní skoro každému, je hromadění věcí, které sice nepoužíváme a ani nám na nich extra nezáleží, ale jejich vlastnictví je pro nás z nějakého důvodu důležité.

Jelikož zaskládaný prostor má negativní vliv na naši náladu a vnitřní pohodu, pokud máte chvíli času, zkuste se zanořit do útrob svého botníku, skříně, stojanu na papíry a dokumenty a podobně. Když se části věcí zbavíte (a třeba je někomu prodáte), získáte extra peníze, budete mít ze sebe mnohem lepší pocit, a jako bonus si budete užívat pobyt v upravenějším prostoru.

Mazlete se

Pokud máte špatnou náladu, můžete ji ze sebe snadno setřást tím, že někoho obejmete, nebo se s někým pomazlíte. (Ideálně by to měl být váš protějšek, ale nemusí to být pravidlem. Vděčné budou i vaše děti, prarodiče a další lidé, kteří mají důležitou roli ve vašem životě.)

Pokud vás nenapadá nikdo, s kým byste chtěli udržovat osobní kontakt, dobrým kandidátem je i domácí mazlíček. Můžeme garantovat, že hlazení hebké srsti a jeho projevy náklonnosti vám pomohou zlepšit náladu zhruba za dvě vteřiny.

Probiotika

V neposlední řadě vám pomůže dlouhodobé užívání probiotických doplňků stravy. Kromě toho, že podporují normální trávení a posilují imunitní systém, některé kmeny dovedou podporovat dobrou náladu. (Z toho důvodu se jim někdy říká psychobiotika.) Pokud se tedy chcete zbavit špatné nálady a úzkostí, příjem probiotik by měl být jedním z pilířů vaší zdravé životosprávy.

Nezapomínejte ale na to, že kvalitní probiotické doplňky stravy poznáte podle toho, že obsahují i prebiotika. Také se řiďte vysokým číslem CFU a myslete na to, že probiotika musíte užívat dlouhodobě a každý den.

About the author

Pretium lorem primis senectus habitasse lectus donec ultricies tortor adipiscing fusce morbi volutpat pellentesque consectetur risus molestie curae malesuada. Dignissim lacus convallis massa mauris enim mattis magnis senectus montes mollis phasellus.